5a. Wenskaart Offerfeest2005 Hindoe groep rond altaar2005 Hindoe groep rond altaar2005 Ohm tekenConcert 2011.2Concert 2013 algemene repetitie Servische kerk.jpgconcert2010.la main tendue3.jpgDavidsfonds.2.jpgdetail14detail15Detail16Dialoogdag Lucerna 29 maart 2011 (2).jpgDialoogdag Lucerna 29 maart 2011.jpgfoto 25 maart 2010.jpgFront5front6.jpgfront7front8Jeugddag 11.11.2011.dialooggroep.1.jpgKoran in moskee Genk.jpgLunch in Abrahamhuis.jpgMarokkaans koor in protestantse kerk Interreligieus concert 2010.jpgP6060013

Lesproject Kerstmis


Lesproject Kerstmis

Naar aanleiding van het christelijke Kerstfeest op 25 december is een les- en leespakket ter beschikking in interreligieus perspectief. Niet alleen in de Bijbel en in de christelijke traditie heeft Jezus' geboorte een plaats, dat is ook het geval in de Koran en in de islamitische traditie. Daarenboven is de idee van een messias afkomstig uit het Jodendom en niet onbekend in het hindoeïsme en het boeddhisme.


Het les- en leespakket omvat :

- powerpoint presentatie over Jezus' geboorteverhaal, voor basis- en secundair onderwijs, met beknopte handleiding voor de leerkracht,

- achtergrondtekst daarover en over de messiasfiguur in diverse wereldreligies.  

De teksten zijn niet alleen bruikbaar in het onderwijs (in klassen met al dan niet een cultuurgemengde leerlingenpopulatie), maar voor al wie z'n kennis over de wereldreligies wil verbreden en doorgeven. 
Prijs: 5,00 euro (CD).


Er is ook een wenskaart voorzien waarin de christelijke en islamitische elementen van het geboorteverhaal met elkaar gecombineerd worden.
Prijs: 0,40 euro per wenskaart.

Dit project is het derde in een reeks van drie: Offerfeest, Hemelvaart, Kerstmis. Info en bestelling: Expertise.IDB

God komt ons groeten in een Kind,
Dat klein genoeg is om ons allen samen te brengen,
Want wie denkt dat hij groot is, verdeelt.
Laten wij, voor Kerstmis, elkaar groeten
en het allerbeste toewensen.
Edo bri'cho o rish d'shato brich'to
Ied Mielaad Saied wa Sana Saieda

Noeliniz Ve Yeni Yiliniz Kutlu Olsun
Merry Christmas & Happy New Year


Dieu vient nous saluer en Enfant,
Assez petit pour nous réunir tous,
Car qui pense être grand, divise.
Saluons-nous et souhaitons-nous le meilleur
A l’occasion de la fête de Noël.
 Terug naar overzicht